menu Sluit het hoofdmenu

Online training 'Bekijk het eens anders' deel 2

vindt plaats op: 
dinsdag 8 juni 2021

De training 'Bekijk het eens anders' is bestemd voor volwassenen met een visuele beperking, die online en in groepsverband meer te weten willen komen over compensatiemogelijkheden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar tips en trucs bij alledaagse dingen? Dan kan deze training de juiste zijn!

Voor wie?

De training ‘Bekijk het eens anders’ is bestemd voor volwassenen met een visuele beperking, die in groepsverband meer te weten willen komen over compensatiemogelijkheden. Iedereen die een intake heeft gehad bij Bartiméus kan zich aanmelden voor de 'Bekijk het eens anders' trainingen. De training wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.

Wat krijgt u?

Compensatiemogelijkheden zijn foefjes, handigheidjes die het dagelijks leven kunnen vergemakkelijken. U krijgt dus handvatten bij het omgaan met uw visuele beperking. Compensatiemogelijkheden kunt u gebruiken bij onder meer mobiliteit en vervoer, het huishouden, communicatie en tijdsbesteding.

De training

De training bestaat uit twee online bijeenkomsten. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst neemt één van de trainers contact met u op om kennis te maken en om eventueel het beeldbellen, waarmee u de training volgt, nader toe te lichten. Na de eerste bijeenkomst krijgt u video's toegestuurd ter voorbereiding op de tweede online bijeenkomst. Na de laatste digitale ontmoeting ontvangt u een 'naslagpakket', zodat u nog een keer de gelegenheid kunt nemen om alles door te nemen.

Een groep bestaat uit maximaal zes deelnemers.

Data en aanvang

De eerste bijeenkomst is op maandag 31 mei a.s. en de tweede bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 8 juni a.s. Beide bijeenkomsten starten om 19.00 uur en duren ongeveer tot 21.30 uur.
Deelname is alleen mogelijk wanneer u aan beide bijeenkomsten kunt deelnemen.

Aanmelden

Iedereen die een intake heeft gehad bij Bartiméus kan zich aanmelden voor de 'Bekijk het eens anders' trainingen. De training wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.

Voor de trainingen op 31 mei en 8 juni kunt u zich aanmelden bij Lydia de Graaf via ldgraaf@bartimeus.nl. Aanmelden kan tot een week voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Positieve reacties

‘De bijeenkomsten ervaar ik als informatief en gezellig. In een ontspannen sfeer wisselen we specifieke informatie uit die te maken heeft met onze visuele beperking en de gevolgen daarvan op ons dagelijks leven. Zeer waardevol!’

‘Gezellig en vertrouwd om een paar keer met dezelfde mensen aan tafel te zitten en te praten over dingen van alledag. Soms is iets helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt, maar moet je net even anders denken of handelen.

‘Ik leer van andere deelnemers wat er allemaal nog mogelijk is ondanks een visuele beperking.’