menu Sluit het hoofdmenu

Nationaal Oogcongres 2016 in Jaarbeurs

vindt plaats op: 
zaterdag 8 oktober 2016
Een oog

Goed nieuws voor iedereen die alles wil weten over de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg! Op zaterdag 8 oktober vindt in de Utrechtse Jaarbeurs het Nationaal Oogcongres 2016, met het oog op de toekomst, plaats.

Deskundigen uit het oogheelkundige veld zullen deze dag hun kennis met u delen. In de ochtend is er een plenaire sessie onder leiding van Prof.dr. Caroline Klaver. De middag bestaat uit verschillende parallelsessies. Kijk voor het programma, het inschrijven en alle andere handige info op de website oogcongres.nl.

Diagnostiek zeldzame oogheelkundige aandoeningen bij kinderen

Tijdens dit congres zal Dr. Mies van Genderen, oogarts bij Bartiméus, een lezing houden over diagnostiek van zeldzame oogheelkundige aandoeningen bij kinderen.

Er zijn vele, allemaal heel zeldzame aandoeningen die bij kinderen slechtziendheid of blindheid kunnen veroorzaken. Diagnostiek van deze aandoeningen is niet eenvoudig, omdat er bij kinderen aan de ogen vaak weinig afwijkingen te zien zijn. Bovendien zijn veel visuele functies bij heel jonge of meervoudige beperkte kinderen niet goed te testen. Om erachter te komen wat er met een kind oogheelkundig aan de hand is, zijn daarom onderzoeksmethodes nodig die niet alleen zeer gespecialiseerd zijn, maar ook zo kindvriendelijk mogelijk. Tijdens de lezing krijgt u hiervan voorbeelden te zien. Ook gaan we in op het belang van deze diagnostiek voor de revalidatie en begeleiding van kinderen en ouders.

Het Oogcongres is een samenwerking tussen de Oogvereniging, de MaculaVereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging, Vereniging Oog in Oog en het Oogfonds.