menu Sluit het hoofdmenu

Mini-symposium Doofblindheid (VOL)

vindt plaats op: 
donderdag 8 oktober 2015

Op donderdag 8 oktober houdt Bartiméus een mini-symposium met als thema 'De cirkel rond: oog, oor, mond'. Over de gevolgen van doofblindheid op waarneming en het bieden van gerichte ondersteuning hierin.

In het kader van de landelijke campagne Oog en Oor voor Talent organiseren we dit symposium: Wat betekent leven met aangeboren of verworven doofblindheid en welke ondersteuning is er mogelijk?
Het Bartiméus symposium wil bijdragen aan het vinden van antwoorden op deze vraag. Allereerst zal de impact van (verworven) doofblindheid worden toegelicht in een persoonlijk verhaal. Vervolgens zal er verdieping zijn op de effecten van de zintuiglijke waarneming en informatieverwerking bij doofblindheid. Tenslotte zullen we aan de hand van het thema Outdoor Activities toelichten hoe communicatie, mobiliteit, gezondheid en relaties van mensen met aangeboren doofblindheid versterkt kunnen worden.
Tussendoor kunt u genieten van een warm buffet met mogelijkheden voor netwerken. Ook kunt u inspiratie opdoen tijdens de kennismarkt. Kortom: alle ingrediënten voor een prikkeling van de zintuigen zijn volop aanwezig!

Programma

  • 16.00 uur - Ontvangst bij Bartiméus
  • 16.25 uur - Opening door dagvoorzitter S. Kas, architect en procesbegeleider met Usher Syndroom, type 2a
  • 16.30 uur - Lezing door N. Lo-A-Njoe Kort, arts met Usher Syndroom
  • 17.30 uur - warm/koud buffet met gelegenheid tot ‘zinnenprikkelende’ ervaringen, nl.: bezoek aan de ‘Donkere belevingsruimte’ van Bartiméus; netwerken; kennismarkt
  • 19.15 uur - Lezing door C. Reusen, fysiotherapeut & M. Lemmens, logopedist, beiden SI-therapeuten
  • 20.30 uur - Lezing door M. Worm, gedragsdeskundige
  • 21.30 uur - Afsluiting en borrel

Datum, tijd en locatie

Datum en tijd: donderdag 8 oktober van 16.00 - 21.30 uur. Locatie: Bartiméus in Zeist, gebouw Atrium collegezaal. Routebeschrijving vindt u op de website.

Aanmelding & kosten

Kosten: € 50,- inclusief warm buffet. U kunt zich aanmelden tot 1 oktober via: inschrijvingen@bartimeus.nl U ontvangt na inschrijving een factuur.