menu Sluit het hoofdmenu

Mijn kind is zeer slechtziend/blind - Visio Huizen en Bartiméus in Zeist

vindt plaats op: 
vrijdag 9 november 2018

Een contactdag gericht op de ontwikkeling van een blind of zeer ernstig slechtziend kind. Voor ouders van kinderen van 0 - 6 jaar.

Locatie en datum

Bij Koninklijke Visio in Huizen op vrijdag 9 november 2018 (zonder kinderen)
Vervolgdag bij Bartiméus in Zeist op vrijdag 15 maart 2019 (met kinderen)

Opzet van deze training

Wanneer u een kind heeft dat blind of zeer slechtziend is, loopt u rond met talloze vragen.
Hoe ontwikkelt mijn kind zich? Welke spelletjes kan ik met hem doen, naar welke dagopvang of school kan ik mijn zoon of dochter brengen? Bartiméus organiseert met Koninklijke Visio landelijke contactdagen waarop we stilstaan bij uw vragen.
Naast de ontmoeting met andere ouders krijgt u informatie over onderwerpen die passen bij de leeftijd en de ontwikkeling van uw kind. Voorbeelden hiervan zijn: aanleren van vaardigheden in het dagelijks leven, zelfstandigheid, spelen en speelgoed, het ontwikkelen van tactiele vaardigheden (tastvermogens), het leren van braille, oriëntatie en mobiliteit.
Na de eerste dag is er een aparte vervolgdag. Met dit vervolgprogramma wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van uw kind en met uw vragen. Er is veel ruimte voor contact en uitwisseling van ervaringen tussen de ouders.
 

Meer informatie en aanmelden

Heeft u vragen en/ of interesse, neem dan contact op met uw behandelaar/ begeleider van Bartiméus.

Bent u geen cliënt van Bartiméus, neem dan contact op met onze afdeling Aanmelding en Informatie. Telefoon 088 - 88 99 888, elke werkdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.