menu Sluit het hoofdmenu

Contactdagen voor ouders van zeer slechtziende en blinde kinderen

vindt plaats op: 
vrijdag 8 november 2019

Voor ouders en verzorgers van een blind of zeer ernstig slechtziend kind in de leeftijd van 0-6 jaar met een normale ontwikkeling. De 1e dag is alleen voor de ouders, de vervolgdag is voor de ouders en de kinderen.

Locatie en datum

Dag 1: Koninklijke Visio in Huizen maar op een externe locatie 't Visnet op vrijdag 8 november 2019 (zonder kinderen) van 10.00 - 15.00 uur
Dag 2: vervolgdag bij Bartiméus in Zeist op vrijdag 20 maart 2020 (met kinderen) van 10.00 - 15.00 uur

Opzet van deze training

Wanneer u een kind heeft dat blind of zeer slechtziend is, loopt u rond met talloze vragen.
Hoe ontwikkelt mijn kind zich? Welke spelletjes kan ik met hem doen, naar welke dagopvang of school kan ik mijn zoon of dochter brengen? Bartiméus organiseert met Koninklijke Visio landelijke contactdagen waarop we stilstaan bij uw vragen.
Naast de ontmoeting met andere ouders krijgt u informatie over onderwerpen die passen bij de leeftijd en de ontwikkeling van uw kind. Voorbeelden hiervan zijn: aanleren van vaardigheden in het dagelijks leven, zelfstandigheid, spelen en speelgoed, het ontwikkelen van tactiele vaardigheden (tastvermogens), het leren van braille, oriëntatie en mobiliteit.
Na de eerste dag is er een aparte vervolgdag. Met dit vervolgprogramma wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van uw kind en met uw vragen. Er is veel ruimte voor contact en uitwisseling van ervaringen tussen de ouders.
 

Meer informatie en aanmelden

Heeft u vragen en/ of interesse, neem dan contact op met uw behandelaar/ begeleider van Bartiméus.

Bent u geen cliënt van Bartiméus, neem dan contact op met onze afdeling Aanmelding en Informatie. Telefoon 088 - 88 99 888, elke werkdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.