menu Sluit het hoofdmenu

Meedenken en dromen over een ‘toegankelijk leven’!

vindt plaats op: 
donderdag 12 november 2015
Effectief brainstormen

De digitale wereld groeit en als je mee wilt blijven doen moet je zorgen dat je ‘bij blijft’. Op het gebied van hulpmiddelen zien we mooie ontwikkelingen onder andere voor mensen met een visuele- of een auditieve beperking. Maar vaak niet geschikt voor mensen met een visuele- én een auditieve beperking. Graag komen we daarom in contact met gebruikers van hulpmiddelen. Op donderdag 12 november houden we een brainstorm bij Bartiméus in Zeist en ú kunt daarbij zijn!

Wij vinden het belangrijk dat hulpmiddelen en nieuwe technologische ontwikkelingen juist ook passend en toegankelijk zijn voor mensen met een visuele- én auditieve beperking. Daarom is het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid een samenwerking gestart met collega’s van het Kenniscentrum Bartiméus ICT4VIP en het FABLAB.

Brainstormsessie; laat ons weten waar u behoefte aan heeft!

De eerste stap is ook de samenwerking opzoeken met gebruikers om hen mee te laten denken over wat er allemaal nuttig, noodzakelijk en mogelijk is. We horen vaak goede ideeën en wensen van cliënten op het gebied van hulpmiddelen, maar (geven zij zelf dan ook aan) die helaas niet te koop zijn op de Nederlandse markt of ze worden niet in ontwikkeling genomen!

Aan ‘kan niet’ en ‘bestaat niet’ hebben onze ICT-collega’s een spreekwoordelijk ‘broertje dood’. Bartiméus professionals Dick Lunenborg en Eric van Heuvelen zijn enthousiast om met u en met ons aan de slag te gaan. Eveline Vlug (heeft Syndroom van Usher) geeft tijdens de braistorm een korte inleiding. Zij deelt relevante highlights uit een onderzoek dat zij heeft uitgevoerd onder mensen met een visuele- en auditieve beperking. Van daaruit gaan we met elkaar brainstormen.

Heeft u een visuele- én auditieve beperking en wilt u ook meedoen aan deze brainstorm, stuur dan een e-mail naar Ilse Oosterhuis via ioosterhuis@bartimeus.nl.

Locatie: Bartiméus, Van Renesselaan 30a in Zeist (routebeschrijving)
Tijdstip: ochtendbijeenkomst van 10.15 uur - 13.30 uur (incl. lunch) (ZIT VOL!) óf middagbijeenkomst van 12.15 uur - 16.00 uur (incl. lunch).

Deelnemers die gebruik willen maken van de schrijftolk, of hier vragen over hebben, kunnen contact opnemen met Eveline Vlug via evelinevlug@hotmail.com.