menu Sluit het hoofdmenu

Leerlingen SO Bartiméus in actie voor Stichting Kinderen Kankervrij Kika

vindt plaats op: 
vrijdag 24 april 2015

Vrijdagochtend gaat het gebeuren: Alpe du Lochem! De leerlingen van Bartiméus in Lochem zamelen geld in voor het goede doel Kika. Francien van der Werf, docent: “We organiseren een sponsorevenement op de Lochemse Berg onder het motto van de ‘Koningsspelen’. Het doel is om zoveel mogelijk blokjes te verzamelen.” De leerlingen werken in vier teams van zes leerlingen.

De blokjes kunnen de leerlingen op verschillende manieren verdienen. Ze leggen een parcours af met de mountainbiketandem en voor elk goed afgelegd parcours krijgen ze een blokje en vervolgens bouwen ze van al die blokjes een toren. “Elk blokje is geld waard, dus ze moeten zoveel mogelijk blokjes bijeenkrijgen.” Een andere manier om aan blokjes te komen, is door een parcours te rennen en een vraag te beantwoorden. Elk goed antwoord is een blokje. Ook deze blokjes moeten bij de tafel komen waar de toren wordt gemaakt.

Donatie
De leerlingen zamelen deze ochtend ook lege flessen in om geld op te halen en wie wil kan een bijdrage deponeren in de aanwezige donatiebus.

Het sponsorevent is van 9.00 - tot 11.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken en de kinderen aan te moedigen. Locatie: Hotel de Lochemse Berg Lochemseweg 42, 7244 RS in Barchem.

Helpt u mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kika!? De leerlingen hebben er in ieder geval veel zin in!