menu Sluit het hoofdmenu

Kindtraining 'Brussen' - Zeist

vindt plaats op: 
woensdag 25 september 2019

Een training voor broertjes en/of zusjes van het visueel beperkte kind in de leeftijd van 8 - 11 jaar (groep 5 t/m 7)

Locatie en datum:

Bij Bartiméus in Zeist op woensdag 25 september 2019 van 10.00-15.00 uur en woensdagmiddag 16 oktober 2019 van 13.00-16.00 uur.

Deze training is mogelijk interessant voor u als u vragen heeft zoals:

Wanneer ouders te maken krijgen met de zorg voor een speciaal kind kan hun veerkracht en die van de andere kinderen in het gezin, op de proef gesteld worden. Broers en zussen hebben een heel bijzondere band. Ze groeien met elkaar op en leren veel van elkaar.
De omgang tussen broers en zussen speelt een grote rol bij de ontwikkeling van vaardigheden op onder andere sociaal-emotioneel gebied.
Wanneer één van de kinderen in het gezin een speciaal kind is, verandert er veel binnen het gezin.
Door de speciale broer of zus kunnen er zorgen ontstaan zijn bij de ouders en gaat er veel aandacht naar het speciale kind. De 'Brus' krijgt vaak een andere positie en rol binnen het gezin.
Vaak laten zij hun gevoel hierover niet zien terwijl het er van binnen wel zit. Veel kinderen kunnen zich alleen voelen met hun gevoelens hierover.

Opzet van deze training:

Vanuit Bartiméus starten wij met een training Brussengroep, opgezet voor broers en zussen ('brussen') van een speciaal kind met een visuele en soms ook een meervoudig beperking. De groep zal bestaan uit 6 tot 8 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar vanuit regulier en/of speciaal basisonderwijs.
De training wordt gegeven en begeleid door twee behandelaars vanuit Bartiméus; een maatschappelijk werker met kennis over multi-methodische verliesbegeleiding en een ambulant begeleider met een ruime ervaring in het begeleiden van groepen. Voorafgaand aan deelname wordt er contact opgenomen met ouders.

De training bestaat uit één hele dag en één dagdeel. Ouders zijn aanwezig bij de afsluiting van de laatste bijeenkomst.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u vragen en/ of interesse, neem dan contact op met uw behandelaar/ begeleider van Bartiméus.
Bent u geen cliënt van Bartiméus, neem dan contact op met onze afdeling Aanmelding en Informatie.