menu Sluit het hoofdmenu

Kindtraining 'Brussengroep' - Amsterdam

vindt plaats op: 
woensdag 5 juni 2019

Een training voor broertjes en/of zusjes van het visueel beperkte kind in de leeftijd van 8 - 11 jaar (groep 5 t/m 7)

Locatie en datum:

Bij Bartiméus in Amsterdam op woensdagmiddag 5, 12, 19 en 26 juni en 3 juli 2019

Deze training is mogelijk interessant voor u als u vragen heeft zoals:

Wanneer ouders te maken krijgen met de zorg voor een speciaal kind kan hun veerkracht en die van de andere kinderen in het gezin, op de proef gesteld worden. Broers en zussen hebben een heel bijzondere band. Ze groeien met elkaar op en leren veel van elkaar.
De omgang tussen broers en zussen speelt een grote rol bij de ontwikkeling van vaardigheden op onder andere sociaal-emotioneel gebied.
Wanneer één van de kinderen in het gezin een speciaal kind is, verandert er veel binnen het gezin.
Door de speciale broer of zus kunnen er zorgen ontstaan zijn bij de ouders en gaat er veel aandacht naar het speciale kind. De 'Brus' krijgt vaak een andere positie en rol binnen het gezin.
Vaak laten zij hun gevoel hierover niet zien terwijl het er van binnen wel zit. Veel kinderen kunnen zich alleen voelen met hun gevoelens hierover.

Opzet van deze training:

Vanuit Bartiméus starten wij met een training Brussengroep, opgezet voor broers en zussen ('brussen') van een speciaal kind met een visuele en soms ook een meervoudig beperking. De groep zal bestaan uit 6 tot 8 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar vanuit regulier en/of speciaal basisonderwijs.
De training wordt gegeven en begeleid door twee behandelaars vanuit Bartiméus; een maatschappelijk werker met kennis over multi-methodische verliesbegeleiding en een amnbulant begeleider met een ruime ervaring in het begeleiden van goepen. Voorafgaand aan deelname vindt een gesprek met ouders en de 'brus' plaats en wordt er een vragenlijst ingevuld.

De training bestaat uit 5 dagdelen van 2 uur waarvan één ouderochtend de ouders betrokken zijn. Ook zijn de ouders aanwezig bij de arfsluiting van de dag.

Meer informatie en aanmelden

Heeft u vragen en/ of interesse, neem dan contact op met uw behandelaar/ begeleider van Bartiméus.

Bent u geen cliënt van Bartiméus, neem dan contact op met onze afdeling Aanmelding en Informatie. Telefoon 088 - 88 99 888, elke werkdag bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.