menu Sluit het hoofdmenu

Inspiratiemeeting Usher bij Bartiméus in Rotterdam

vindt plaats op: 
zaterdag 6 juni 2015
Spreuk Loesje

“Kom, doe inspiratie op en draag bij aan een betere kwaliteit van leven!” Bartiméus organiseert samen met mensen met het syndroom van Usher inspiratiemeetings op drie locaties in het land. Op zaterdag 6 juni bent u van harte welkom bij de inspiratiemeeting bij Bartiméus in Rotterdam. De ontmoetingen zijn bedoeld voor mensen met een verworven visuele en auditieve beperking, hun partners én familie en voor collega’s/professionals op het gebied van de verworven visuele en auditieve beperking. De meetings staan geheel in het teken van kansen, mogelijkheden en inspiratie opdoen. Kom ook!

Afroditi Manolaki

De bijeenkomst begint met een presentatie van Afroditi Manolaki die haar verhaal met ons deelt over een leven met een zintuigelijke beperking. Afroditi Manolaki is een vlotte en ondernemende vrouw met het syndroom van Usher.

Haar verhaal begint in Griekenland waar haar beperking verzwegen en niet gezien werd. Vervolgens neemt ze ons mee in haar zoektocht naar een volwaardig leven, passend bij de beperkingen die minder horen en zien met zich meenemen.

Na een pauze is er gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen. De focus zal liggen op zelfstandigheid, hoe presenteer je jezelf naar de buitenwereld, hoe blijf je in je kracht staan en hoe laat je die kracht aan de rest van de wereld zien. Wat wij ook graag van u horen is wat Bartiméus en collega-organisaties al goed doen, maar ook wat ze kunnen verbeteren om u in uw zoektocht te ondersteunen.

Campagnelogo oog en oor voor talentBartiméus ziet mogelijkheden

Tijdens het programma is er ook gelegenheid om vragen te stellen of advies te vragen aan de professionals van het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid. Zij kijken graag - samen met u - naar mogelijkheden om zo zelfstandig en prettig mogelijk te kunnen leven.

Aanmelden

Laat u zich graag inspireren en vindt u het ook leuk om mensen te ontmoeten waarmee u persoonlijke ervaringen kunt delen? Dan is deze meeting iets voor u! 
U kunt zich tot uiterlijk maandag 1 juni  aanmelden per e-mail via Bartiméusmedewerker Gerda van Dokkumburg: gvdokkumburg@bartimeus.nl.

Praktische info

  • Locatie Bartiméus in Rotterdam (routebeschrijving);
  • Tijdstip: van 10.00 – 13.00 uur (incl. koffie/thee met lekkers);
  • Deelname is gratis.

Deze meeting wordt georganiseerd door het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid, gevestigd in Doorn in het kader van de landelijke campagne Oog en Oor voor talent.

Van harte welkom!

P.S. Indien u gebruik wilt maken van een gebarentolk, vragen wij u deze zelf te regelen.