menu Sluit het hoofdmenu

Informatie-avond Glaucoom in Diakonessenhuis

vindt plaats op: 
woensdag 30 september 2015
Zicht bij oogziekte Glaucoom

Het Diakonessenhuis locatie Utrecht organiseert op woensdagavond 30 september samen met de Oogvereniging ‘Glaucoombelangen’ een informatieavond voor mensen met glaucoom en hun naasten. Bartiméus geeft deze avond een lezing over praktische tips om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven met deze oogziekte.

Het thema van de avond is ‘Glaucoom: van diagnose tot behandeling en daarna’. Oogarts Richard Zegers van het Diakonessenhuis vertelt over glaucoom (wat is het?), diagnose en behandeling. Henk Stam, optometrist bij Bartiméus geeft praktische tips voor het dagelijks leven als je door glaucoom slechter gaat zien. Hij bespreekt bijvoorbeeld wat u kunt doen met verlichting en welke hulpmiddelen er zijn voor lezen en tv-kijken. De Oogvereniging Glaucoombelangen is aanwezig met informatie. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden graag uiterlijk 15 september per e-mail via evenementen@diakhuis.nl onder vermelding van het thema ‘Glaucoom’, uw naam, aantal personen en telefoonnummer.

Meer informatie

De avond duurt van 19.45 tot 22.00 uur en vindt plaats in het Auditorium van het Diakonessenhuis locatie Utrecht, adres: Bosboomstraat 1 (3582 KE). Met vragen over de avond kunt u terecht bij de polikliniek Oogheelkunde van het Diakonessenhuis via telefoonnummer 088 - 088 250 94 29.