menu Sluit het hoofdmenu

ICEVI Congres in Brugge ‘Empowered by dialogue’

vindt plaats op: 
zondag 2 juli 2017
Logo ICEVI 2017 in Brugge

ICEVI (International council for Education and Re/habilitation of People with Visual Impairment) is een internationale organisatie die onderwijs, begeleiding, agogisch werken en revalidatie van mensen met een visuele beperking stimuleert. De Europese afdeling organiseert om de vier jaar een Europees congres om expertise uit te wisselen en samenwerking te stimuleren. Dit jaar is het in Brugge. Bartiméus is erbij en verzorgt enkele workshops omtrent diverse thema's.

Het centrale thema van het congres focust op dialoog als middel tot empowerment  toegepast op de verschillende domeinen van kwaliteit van leven. De deelnemers laten zich inspireren door het denkkader van Dr. R. Schalock en hebben gedurende een week toepassingen vanuit het werkveld, in dialoog geconcretiseerd. Deelnemers, betrokkenen en professionals krijgen zo de mogelijkheid om ervaringen en expertise uit te wisselen. Er is ruimte voor goede praktijkvoorbeelden en wetenschappelijk onderzoek.

De inhoudelijke aanzet van het centrale congresthema gebeurt door Claudia Claes en Bea Maes met in de volgende dagen 's middags een uitdieping van een centraal thema gevolgd door lezingen, workshops, interessegroepen, posterpresentaties die de ruimte bieden om verder in discussie te gaan/ideeën op te doen en ervaring uit te wisselen.

Deelname Bartiméus

Op de website www.icevi-bruges2017.be vindt u het volledige programma, waaronder ook de bijdragen van Bartiméus. Twee cliënten van Bartiméus zullen tijdens het congres hun ervaringen vertellen over de de-escalatietraining bij Bartiméus.