menu Sluit het hoofdmenu

Hulpmiddelendag in Groene Kruis Winkel Drachten

vindt plaats op: 
dinsdag 9 juni 2015

Bartiméus organiseert samen met Groene Kruis Winkel en Slechtziend.nl op dinsdag 9 juni een Hulpmiddelendag in de nieuwe winkel van Groene Kruis aan de Burgemeester Wuiteweg 31 (tegenover de Lawei/naast de Chinees) in Drachten. Tijdens deze dag kunnen belangstellenden van 10.00 - 15.00 uur de nieuwste hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking uitproberen en interessante workshops bijwonen. Kom ook langs!

Demonstraties en workshops

Slechtziend.nl demonstreert de nieuwste producten, waaronder de ‘Brainz-box’. Dit multimedia systeem maakt het mogelijk om allerlei informatie via een tv weer te geven. Ook de Orion Webbox staat klaar. Dit is een compact apparaat waarmee op een eenvoudige manier gesproken leesmateriaal beluisterd kan worden. Ook kunt u een aantal workshops volgen. Zo is er een workshop ‘I-Cane Mobilo en navigatietechnieken’, een workshop ‘iPhone’ én een workshop ‘iPad, tablets en smartphones’. Deze worden gegeven door ervaringsdeskundigen. 

Deze dag kunt u vrijblijvend binnenlopen om u te laten informeren over hulpmiddelen waarmee u zo zelfstandig mogelijk kunt leven. Voor de workshops is vooraf aanmelden wel nodig, dit kan gemakkelijk per e-mail via teamnoord@bartimeus.nl of telefonisch via 06 - 537 229 93.

Waardevolle samenwerking

Hulpmiddelen voor mensen die slechtziend en blind zijn, zijn momenteel verkrijgbaar via de Groene Kruis Winkels, vanwege een samenwerking met hulpmiddelenleverancier Slechtziend.nl. Vorig jaar is Bartiméus hierbij aangesloten, omdat mensen naast het aanschaffen van hulpmiddelen ook behoefte hebben aan het leren omgaan met de beperking en/of het aanleren van compenserende vaardigheden. Sindsdien zijn er spreekuren in vier Groene Kruis winkels in Heerenveen, Drachten, Oosterwolde en Sneek waar u met al uw vragen of voor persoonlijk advies terecht kunt.

Bartiméus sjocht mooglikheden!

Voor een overzicht van de spreekuren en locaties kunt u kijken op www.bartimeus.nl onder ‘Contact’ of bellen met de Bartiméus Informatielijn 088 - 88 99 888 (lokaal tarief).