menu Sluit het hoofdmenu

HersenletselCongres in Reehorst Ede

vindt plaats op: 
maandag 2 november 2015
HersenletselCongres 2015

Voor de 7e keer wordt het HersenletselCongres voor professionals georganiseerd door AXON leertrajecten in samenwerking met de Hersenstichting. Het congres vindt plaats in de Reehorst in Ede en het hoofdthema is deze keer ‘De weg naar @ndere zorg’. Bartiméus deelt haar kennis deze dag en geeft de workshop 'CVI experience'.

Dit jaarlijks terugkerende congres voor professionals die in hun werk te maken hebben met de behandeling of ondersteuning van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Op het HersenletselCongres nemen de deelnemers kennis op het gebied van de gevolgen van hersenletsel, vinden er interessante ontmoetingen plaats en doen de deelnemers inspiratie op voor de praktijk.

Expertise Bartiméus

Florine Pilon (orthoptist) en Greetje Koevoets (revalidatieadviseur) zijn lid van het Expertisecentrum CVI/NAH van Bartiméus. CVI staat voor cerebrale visuele stoornissen, een stoornis in de verwerking van het zien als gevolg van beschadiging van het brein. CVI is de meest voorkomende oorzaak van slechtziendheid bij kinderen in Nederland. Bij volwassenen heeft bijvoorbeeld 50 - 70% van de CVA patiënten een vorm van CVI. In de Bartiméus workshop 'CVI Experience' leggen ze uit wat CVI is, wanneer en bij wie het voorkomt én daarbij kunnen goedziende deelnemers ervaren welke vormen van visuele verwerking er zijn en hoe complex die verwerking van visuele informatie in het brein is.

Maak kennis

Tijdens het congres is er een uitgebreide informatiemarkt waar organisaties informatie geven over hun activiteiten op het gebied van ondersteuning van mensen met hersenletsel. Naast de workshop is Bartiméus ook aanwezig met een stand op deze infomarkt. In onze stand treft u diverse voorbeelden en documentatie aan over scholing(en) en testmateriaal over Cerebrale visuele beperking bij NAH patiënten. Deelnemers kunnen zich laten informeren en adviseren door deskundige medewerkers van Bartiméus.