menu Sluit het hoofdmenu

Gezondheidsmarkt Wierden: gezondheid en gezelligheid

vindt plaats op: 
vrijdag 3 februari 2017
Twee oudere dames aan de keukentafel

Vrijdag 3 februari organiseren de Wierdense wijkteams van ZorgAccent een Gezondheidsmarkt in de ontmoetingsruimte van ’t Holtinck in Wierden. Belangstellenden kunnen zich laten voorlichten over de inzet van zorg van de Wijkverpleging, Thuisondersteuning, gemaksservices en inzet van hulpmiddelen en/of aanpassingen. Hoe draagt dit ertoe bij om langer veilig en zelfstandig thuis te blijven wonen. Ook professionals van Bartiméus zijn aanwezig!

Gratis Gezondheidscheck

Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers aan de Gezondheidsmarkt een gratis gezondheidscheck laten uitvoeren in de Gezondheidsstraat. Zo kunnen bezoekers hun bloeddruk en bloedsuiker laten meten en een oogcontrole of een gehoortest laten doen. Na afloop van de testen krijgt de bezoeker de resultaten mee en een – indien gewenst - gratis advies van de wijkverpleging van ZorgAccent.

Er valt veel te zien en beleven tijdens de Gezondheidsmarkt. Zo worden de nieuwste snufjes getoond op het gebied van verpleeg- en hulpmiddelen. Ook is er een leverancier aanwezig met de nieuwste sta-opstoelen, fietsen en kunt u uw rollator laten keuren. Leden van ZorgAccent kunnen gebruikmaken van speciale aanbiedingen en korting. Stichting De Welle geeft informatie over de welzijnsactiviteiten in de buurt. Er zijn lokale organisaties aanwezig die belangstellenden informeren over de diensten die zij leveren zodat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Denk hierbij aan de kleding herstelservice en de pedicure-aan-huis.

Gratis lekkere proeverijen

Naast het informatieve aspect staat de gezelligheid op de Gezondheidsmarkt centraal. Bezoekers kunnen onder het genot van koffie/ thee de gehele dag verschillende hapjes proberen uit de Proeverij. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom in 't Holtinck (adres: Holtinck 23) in Wierden.

Bartiméus stand

Maak kennis met Marloes en Patricia van expertise-organisatie Bartiméus. Zij informeren u graag over de mogelijkheden voor een goed leven met minder zicht. Belangstellenden kunnen enkele handige hulpmiddelen uitproberen en goedziende bezoekers kunnen zelf even ervaren wat je (niet)-ziet met slecht(er) zicht.

Meer info

Informatie over de Gezondheidsmarkt kunt u vinden op de website www.zorgaccent.nl (klik op de banner 'alles omtrent uw gezondheid')