menu Sluit het hoofdmenu

'Gele kaart' uitdelen op Dag van de Witte stok in Ermelo

vindt plaats op: 
donderdag 15 oktober 2015
Fietsen horen niet op geleidelijnen te staan

Op de internationale Dag van de Witte stok gaan cliënten en vrijwilligers samen op pad in Ermelo. Onder begeleiding van mobiliteitstrainer Alies Kamphorst, lopen de 'actievoerders' twee keer een route door het centrum. Ze delen ‘gele kaarten’ uit aan eigenaren van fietsen, scootmobiels en reclameborden en alles wat nog meer geparkeerd wordt op geleidelijnen. Met als doel: bewustwording van het gebruik van geleidelijnen!

"Dit doen we om aandacht te vragen dat deze lijnen zijn neergelegd met een belangrijk doel; slechtziende en blinde mensen moeten zelfstandig hun weg kunnen vinden op straat", aldus Bartiméus medewerker Gerda van Dokkumburg, betrokken bij deze dag. Alies vult aan: "Het is een onderwerp wat we voortdurend onder de aandacht van de maatschappij moeten brengen, omdat mensen zich er anders niet van bewust zijn. Maar we doen het graag en dit keer opnieuw met een ludieke actie en we hopen dat de plaatselijke bewoners en middenstand, dit kan waarderen en dat jong en oud er oog voor krijgt, zodat de geleidelijnen vrij zijn van obstakels. Het maakt namelijk het leven van mensen met een visuele beperking zoveel leuker."

Bartiméus

Wij zien het als onze opdracht om de maatschappij alerter en toegankelijker te maken, zodat mensen met een visuele beperking zo volwaardig mogelijk kunnen deelnemen. Wij stellen daarom onze kennis en ervaring beschikbaar en nemen actief deel aan het maatschappelijk debat.

Aandacht voor oogzorg in oktober

Bartiméus is actief betrokken door het organiseren van activiteiten rond de Dag van de Witte Stok op 15 oktober. Het doel is het beïnvloeden van beleidsmakers en de publieke opinie om op adequate wijze rekening te houden met de mobiliteitsbehoeften van slechtziende en blinde mensen.