menu Sluit het hoofdmenu

Fototentoonstelling over slechtziendheid

vindt plaats op: 
maandag 19 februari 2018
Fototentoonstelling over slechtziendheid

Wat ziet iemand die slechtziend is? Op die vraag geeft de rondreizende tentoonstelling 'MIJN geZICHT' antwoord. Met de portretten van fotograaf Murk Schaafsma wil het Oogfonds meer begrip creëren voor mensen met een visuele beperking en de snel groeiende groep oogpatiënten in Nederland.

De tentoonstelling is van 19 tot 26 februari te zien in de Foyer van Meander Medisch Centrum, op initiatief van de polikliniek Oogheelkunde van het ziekenhuis. Voor MIJN geZICHT maakte Murk Schaafsma portretfoto's van mensen met een visuele beperking of oogziekte, besprak hij wat zij zien en verbeeldde hij hun zicht.

Twintig portretten

Op initiatief van het Oogfonds zijn de twintig portretten opgenomen in een tentoonstelling en een boek. Bij iedere foto vertelt de geportretteerde een persoonlijk verhaal dat tijdens de tentoonstelling via audio te beluisteren is.

Informatieavond

Dinsdag 20 februari houdt de poli oogheelkunde een informatieavond over de oogziekte myopie bij kinderen, oftewel bijziendheid. Myopie vormt wereldwijd een belangrijke oorzaak van blindheid en slechtziendheid. Wie dit programma wil bijwonen, kan zich aanmelden via www.meandermc.nl/oogheelkunde.