menu Sluit het hoofdmenu

Eigen Regie centraal op Macula-dag in Nieuwegein

vindt plaats op: 
zaterdag 6 april 2019
Eigen regie thema Macula dag

MaculaDegeneratie (MD) is de meest voorkomende oorzaak van ernstige slechtziendheid. Op zaterdag 6 april is de jaarlijkse Macula-dag in het NBC in Nieuwegein. Dit jaar is het thema 'Eigen Regie, hoe doe ik dat, wie helpt mij'. U kunt deze dag interessante lezingen bijwonen en de veelzijdige informatiemarkt afstruinen. In de Bartiméusstand bieden wij in samenwerking met het MuziEUM een zelfervaring aan. Kom en ervaar!

MD maakt scherp zien steeds lastiger. Activiteiten als de krant lezen, televisiekijken of deelnemen aan het verkeer wordt daardoor moeilijker. Wilt u meer weten over deze oogaandoening die veel voorkomt bij mensen boven de 65 jaar? In diverse lezingen op de MD-dag wordt verteld over leeftijdgebonden MD, voeding, autorrijden en hoort u ervaringsverhalen. Daarnaast is er ruim de tijd om de informatiemarkt te bezoeken.

Kom naar de Bartiméusstand

Onze professionals informeren u in de stand graag over onze dienstverlening en ondersteuning om de zelfstandigheid in het dagelijks leven te vergroten. En door middel van VR-brillen kunnen we in de stand de oogziekte MD simuleren. Zo kunnen partners, familie en/of professionals ervaren wat iemand met MD nog ongeveer ziet. Een stukje bewustwording!

Ook vindt u een groot aanbod van hulpmiddelen en zijn er leveranciers van voedingssupplementen en visuele revalidatie-instellingen aanwezig. 

Locatie: de Macula-dag is in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.
Tijdstip: het programma start om 09.15 uur met vrije inloop en duurt tot 15.50 uur.
Meer info vindt u op de website www.maculavereniging.nl U dient zich wel van te voren aan te melden. Dit kan telefonisch door te bellen naar 030 - 298 07 07, of vul het online aanmeldformulier in.