menu Sluit het hoofdmenu

Dementietafel in UMC Utrecht

vindt plaats op: 
woensdag 7 november 2018
Dementietafel

Op woensdagavond 7 november organiseren Abrona, Amerpoort, Bartiméus, Reinaerde, Sherpa en Zideris samen een Dementietafel: een plek waar u in een open sfeer elkaar kunt ontmoeten en ervaringen kunt delen. We praten met elkaar over een thema rond dementie bij mensen met een verstandelijke beperking. Dit keer is het thema 'Vroege signalen van Alzheimer bij mensen met Down syndroom'. Als gastspreker is neurowetenschapper dr. Alain Dekker aanwezig.

Dr. Alain Dekker is gepromoveerd op het gebied van alzheimer bij mensen met Down syndroom en houd zich bezig met complexe relatie tussen downsyndroom en dementie.

Voor wie

Een Dementietafel is een soort ‘Alzheimercafé’ voor hen die betrokken zijn bij de zorg en ondersteuning van ouderen met een verstandelijke beperking en (vermoeden van) dementie, zoals familieleden, bekenden en zorgprofessionals en voor deze ouderen zelf.

De avond is van 19.15 - 21.30 uur en wordt gehouden in Collegezaal UMC Utrecht, Heidelberglaan 100 (3584 CX).

Koffie en thee worden geserveerd. Deelname is gratis. Wees welkom!

Groepsgesprek tijdens DementietafelProgramma

U bent van harte welkom om mee te praten en uw ervaringen te delen bij de Dementietafel. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19.15 uur Inloop;
  • 19.30 uur Uitleg over dementie door Alain Dekker, neurowetenschapper. Toelichting op zijn onderzoek naar vroege signalen in het gedrag van mensen met Down syndroom die wijzen op Alzheimer dementie;
  • Gelegenheid om vragen te stellen en plenair gesprek;
  • 21.30 uur Einde.

Meer informatie en aanmelden

Stuur een mail naar Bartiméus professional Marieke Boeren mboeren@bartimeus.nl In deze mail graag aangeven: uw naam en of u verwant, vrijwilliger of professional bent. Indien mailen niet mogelijk is of als u nog andere vragen heeft, kunt u bellen met Marieke via 0343 - 526 633.

Zie ook de website dementietafel.kansplus.nl