menu Sluit het hoofdmenu

DB-connect op ZieZo-beurs

vindt plaats op: 
vrijdag 15 maart 2019
logo ziezo

DB-connect staat op de ZieZo-beurs op 15 en 16 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. DB-connect is het landelijke informatiepunt voor vragen over beperkt zijn in horen én zien. Bij de stand op het Kennisplein Horen en Zien kunt u terecht voor informatie, advies en diverse activiteiten.

Tactiele werkvormen

Kom kennismaken met tactiele werkvormen. Dit jaar werken we onder meer met vilt. Kom langs en ga er zelf mee aan de slag.

Maak kennis met Social Haptic Communication (SHC)

Kom ervaren wat de toegevoegde waarde van SHC is. SHC is een aanvullende vorm van communiceren. Door de handen op het lichaam te leggen wordt informatie gegeven over bijvoorbeeld een emotie, de sfeer of de indeling van een ruimte.

Doe mee: bedenk een gebaar voor DB-connect

Weet jij een mooi gebaar voor 'DB-connect'? Kom naar de stand en doe het gebaar voor. We nemen het op met een filmcamera. Een jury van mensen met doofblindheid kiest het best passende gebaar. De bedenker van het winnende gebaar ontvangt een leuke prijs.

Expositie 'De kunst van zien'

Kom genieten van de unieke expositie 'De kunst van zien'. Bekijk twee kunstwerken die gemaakt zijn door mensen met doofblindheid. Met een speciale bril en koptelefoon kun je het schilderij net zo ervaren als de makers.

Documentaire 'Met blind vertrouwen naar Santiago'

Tijdens beide beursdagen wordt om 15.00 de documentaire “Met blind vertrouwen naar Santiago” getoond, met audiodescriptie. Séverine Kas is aanwezig om vragen te beantwoorden. Zij heeft het syndroom van Usher en ze heeft deze pelgrimstocht gelopen.

DB-connect is een samenwerkingsverband van Koninklijke Visio, GGMD, Kalorama, Kentalis en Bartiméus.

Lees meer over doofblindheid.