menu Sluit het hoofdmenu

Dag van de Beroerte 2016: "Ook jij kan getroffen worden"

vindt plaats op: 
dinsdag 10 mei 2016

In Nederland krijgen ongeveer 41.000 mensen per jaar een beroerte/CVA en leven rond 190.000 mensen met de gevolgen van een beroerte. Het is doodsoorzaak nummer 4 in Nederland en één van de belangrijkste oorzaken van (blijvende) invaliditeit. De herkenning van een beroerte door omstanders zorgt voor een snellere opname in het ziekenhuis waar een tijdige behandeling de schade kan beperken. Daarom organiseert de CVA keten op de Europese Dag van de Beroerte op dinsdag 10 mei aanstaande een informatiemarkt en een ‘Vertel me Gelre’ presentatieavond in Apeldoorn. Ook Bartiméus is aanwezig.

Informatiemarkt

Op de Dag van de Beroerte kunnen belangstellenden tussen 17.30 en 19.00 uur informatie over CVA krijgen en diverse metingen laten uitvoeren zoals: bloeddruk, glucose en cholesterol. Er is aandacht voor een gezonde leefstijl door de aanwezigheid van diverse deskundigen over onder andere CVA/TIA, voeding, beweging.

De verschillende disciplines van de ketenpartners Gelre ziekenhuizen, Zorggroep Apeldoorn e.o., Klimmendaal en Vérian zijn aanwezig voor informatie en advies en bieden diverse activiteiten aan. Relevante samenwerkingspartners zijn vertegenwoordigd:

  • Hersenletsel: Vereniging van en voor door hersenletsel getroffenen & naasten;
  • Sportvariant: blijven bewegen en sporten met een lichamelijke en/of chronische beperking;
  • Afasiecentrum: communicatie blijven trainen;
  • NAH netwerk Gelderland: belangenbehartiging in brede zin;
  • ProReva: Orthopedisch Maatwerk;
  • Pruis: Orthopedische Schoentechniek;
  • Bartiméus: specialist in leven met een visuele beperking;
  • InteraktContour, Pluryn, Siza, Zozijn: nazorg na NAH/CVA en de WMO.

De informatiemarkt vindt plaats bij Zorggroep Apeldoorn e.o. locatie Winkewijert, Geriatrisch Revalidatie- en Herstelcentrum Oost-Veluwe aan de Zuster Meyboomlaan 10. U kunt daarna (binnendoor) binnenlopen bij Gelre ziekenhuizen voor:

Vertel me Gelre met als thema: Ook jij kan getroffen worden!

Ervaringsdeskundige Ellert Jan van der Klis geeft een presentatie over zijn ervaringen. Verder zijn er korte presentaties over preventie onder andere: herkenning, trombectomie, medisch specialistische revalidatie (MSR), geriatrische revalidatie zorg (GRZ), nazorg huisbezoeken en Sport-variant.

De presentaties vinden plaats in het Auditorium van Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn. Vanaf 19:00 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie. De presentaties starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk en kan eenvoudig online via de website www.gelreziekenhuizen.nl/vertelmegelre

Zie ook de website www.beroertewatnu.nl