Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Contactdagen voor ouders van zeer slechtziende en blinde kinderen

Voor ouders en verzorgers van een blind of zeer ernstig slechtziend kind in de leeftijd van 0-6 jaar met een normale ontwikkeling. De 1e dag is alleen voor de ouders, de vervolgdag is voor de ouders en de kinderen.

Icoon agenda

Locatie en datum

Dag 1
Vrijdag 12 november 2021 bij Bartiméus in Zeist - ONLINE van 09.30 - 12.30 uur

Dag 2
Vrijdag 25 maart 2022 bij Bartiméus in Zeist

Opzet training

Wanneer je een kind heeft dat blind of zeer slechtziend is, loop je rond met talloze vragen.
Hoe ontwikkelt mijn kind zich? Welke spelletjes kan ik met hem doen, naar welke dagopvang of school kan ik mijn zoon of dochter brengen? Bartiméus organiseert met Koninklijke Visio landelijke contactdagen waarop we stilstaan bij jouw vragen.
Naast de ontmoeting met andere ouders krijg je informatie over onderwerpen die passen bij de leeftijd en de ontwikkeling van je kind. Voorbeelden hiervan zijn: aanleren van vaardigheden in het dagelijks leven, zelfstandigheid, spelen en speelgoed, het ontwikkelen van tactiele vaardigheden (tastvermogens), het leren van braille, oriëntatie en mobiliteit.
Na de eerste dag is er een aparte vervolgdag. Met dit vervolgprogramma wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van je kind en met je vragen. Er is veel ruimte voor contact en uitwisseling van ervaringen tussen de ouders.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met de behandelaar of begeleider van Bartiméus. Is je kind nog geen cliënt bij Bartiméus neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.