menu Sluit het hoofdmenu

Congres digitale toegankelijkheid in Zeist

vindt plaats op: 
dinsdag 22 november 2016
Accessibility

Het VN-verdrag gelijke rechten voor mensen met een beperking treedt uiterlijk 1 januari 2017 in werking. Ter voorbereiding op de aankomende wet- en regelgeving organiseert Stichting Accessibility op dinsdag 22 november 2016 het congres 'Digitale toegankelijkheid: van must naar management' in Hotel/theater Figi in Zeist. Experts vanuit overheid en bedrijfsleven laten zien wat de nieuwe wet- en regelgeving in de praktijk gaat betekenen.

Digitale toegankelijkheid wordt steeds meer een must en is tegenwoordig eerder een organisatievraagstuk dan een technisch issue. Sprekers zijn staatssecretaris Van Rijn (Ministerie van VWS), een lid van College voor de Rechten van de Mens en bestuurders en managers uit bedrijfsleven en overheid. Onderwerpen als e-government, e-health, onderwijs, vervoer, retail/services en de gevolgen voor de toekomst komen aan bod. In parallelsessies worden best practices besproken en staan de volgende vraagstukken centraal:

  • Hoe implementeer je toegankelijkheid in een organisatie?
  • Wat betekent de nieuwe wet- en regelgeving in de praktijk?
  • Hoe ziet toegankelijkheid er in de toekomst uit?
  • Hoe bieden Internet of things en andere mogelijkheden vernieuwende manieren voor dienstverlening en business?
     

Stichting Accessibility is het expertisecentrum op het gebied van toegankelijkheid en bestaat dit jaar 15 jaar. Accessibility is in 2001 opgericht door Bartiméus en is sinds 2016 een onafhankelijke stichting met een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht.