menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus op EMB-congres

vindt plaats op: 
donderdag 21 maart 2019

Met high tech én eenvoudige technologie kunnen we de kwaliteit van leven verhogen voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Hoe je dat doet, laat Bartiméus zien op het EMB-congres van 21 maart in Zwolle. Bezoek onze stand en doe mee in de workshop.

Het EMB-congres is een groot landelijk evenement voor iedereen die professioneel of persoonlijk betrokken is bij mensen met een ernstige meervoudige beperking. De stand van Bartiméus vindt u op de informatiemarkt van het congres.

Dagelijkse zorg

Dagelijks biedt Bartiméus op onze eigen locaties intensieve zorg, dagbesteding en onderwijs aan kinderen, jongeren of volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. Als expertise-organisatie begeleiden we gezinnen en dragen we onze kennis over aan professionals bij andere zorginstellingen. 

Technologie

Op het EMB-congres richten we ons dit jaar op het gebruik van technologie. Juist voor mensen met een ernstige meervoudige beperking biedt technologie een enorme meerwaarde: ze kunnen meer zelfstandig dingen doen die voorheen niet mogelijk waren. De kwaliteit van leven verbetert.  

Bartiméus FabLab is gespecialiseerd in nieuwe oplossingen voor hulpvragen van cliënten en begeleiders. Daarbij maken we gebruik van de mogelijkheden van high tech en eenvoudige technologie. Met spraak, eenvoudige knoppen of sensoren (die lichaamsbewegingen en trillingen registreren) kunnen cliënten de hulpmiddelen zelf bedienen.  

Bezoek onze stand 

Kom voor voorbeelden, informatie en advies naar de Bartiméusstand. 

Workshop 

In onze workshop laten we zien wat de mogelijkheden zijn. Deelnemers gaan zelf praktisch aan de slag met verschillende vormen van technologie. 

De workshop ‘Appeltje Eitje: inzet van technologie bij EMB’ wordt gegeven in ronde 1 (11.15 -12.15 uur) en ronde 3 (. 15.00 – 16.00 uur) 

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de activiteiten van Bartiméus op het EMB-congres kunt u contact opnemen met Gerda van Dokkumburg.

Voor algemene informatie over het congres, programma en aanmelden: ga naar embcongres.nl