menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus met toegankelijkheid en innovaties op ZieZo

vindt plaats op: 
vrijdag 13 maart 2020
Wendela op haar mobiel

Dankzij slimme innovaties, eenvoudige hulpmiddelen op maat én een toenemende (digitale) toegankelijkheid zowel binnen- als buitenshuis kan er weer een wereld voor u opengaan. Wees welkom in onze Bartiméusstand op de ZieZo-beurs, in de Jaarbeurs in Utrecht. Kom langs voor praktische tips en slimme oplossingen, voor inspiratie en demonstraties van bijvoorbeeld handige apps voor op de mobiel die uw zelfstandigheid vergroten. Bartiméus ondersteunt u daar graag bij.

Met het openbaar vervoer naar een andere plaats reizen. Nieuwe routes verkennen. Online boodschappen doen. Skypen met vrienden ver weg of een dagje naar het museum.‘Gewone’ dagelijkse bezigheden die door minder zicht ineens heel moeizaam, intensief en energieslopend kunnen zijn. 

Met de inzet van eenvoudige technologieën en hulpmiddelen op maat wordt de zelfstandigheid én het zelfvertrouwen vergroot. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van handige apps, slimme Severine in het Rijksmuseum met handige app(spraak)software, tablets én navigatiesystemen als Navilens en/of Google Maps.

Van alle markten thuis

Bartiméus adviseurs helpen u tijdens ZieZo graag op weg om uw (digitale) leven aangenamer te maken, zodat u energie overhoudt om leuke dingen te ondernemen.

Ga samen met een (computer)expert waardevolle toepassingen en apps als bijvoorbeeld de ‘virtuele geleidelijn’ en ‘oogverblindend mooi’ uitproberen! En met vragen over alledaagse thema’s als zelfstandig wonen, vrije tijd en werken kunt u uiteraard ook in de stand terecht (nr. 28). Bartiméus is dé expertise-organisatie op het gebied van leven met een visuele beperking.

Of doe mee met (een van) onze drie workshops/presentaties in zaal 218 op de tweede etage:

Workshop 1

11.00 - 11.45 uur    Wayfinding de toekomst is nu (vind de weg met hulp van technologie);
De nieuwste technologische ontwikkelingen die kunnen ondersteunen in het vinden van de weg (Wayfinding). We demonstreren de nieuwe innovatieve apps zoals de Navilens en de Virtuele geleidelijn. Deze systemen kunt u na de workshop ook gelijk zelf uitproberen. Maak ook uw wensen kenbaar op het gebied van wayfinding, zodat wij die mee kunnen nemen in de doorontwikkeling van dergelijke hulpmiddelen.

Presentatie 2

12.00 - 12.45 uur   Oogverblindend Mooi (uiterlijke verzorging incl. handige kleurenapp);
Straal jij uit wat je uit wilt stralen? In deze presentatie nemen we je mee in de wereld van kleur, stijl en make-up. Al jaren draaien wij met plezier de Oogverblindend Mooi workshopdagen waar we veel positieve reacties op krijgen vanuit de deelnemers. Dat was de reden om de 'Oogverblindend Mooi' app te ontwikkelen. Tijdens deze presentatie kun je hier ook kennis mee maken.

Workshop 3

13.00 - 13.45 uur   Beter in je energie (energieslurpers en -gevers).
Voelt u zich vaak vermoeid? Vergt werk veel van u? Gaat u op tijd naar bed, maar wordt u niet uitgerust wakker? Leven en werken met een visuele beperking kost vaak meer inspanning, wat tot vermoeidheidsklachten kan leiden. In deze workshop krijgt u inzicht in energiegevers en energievreters én hulpbronnen zowel in de thuis- als werksituatie. Daarnaast krijgt u praktische tips om u meer vitaal te voelen.

100% leven

Het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft.

Nieuwsgierig geworden? Voor meer info over de ZieZo-beurs en het vooraf registreren én bestellen van gratis entreekaarten (anders betaalt u € 7,50 per persoon), ga naar de site van ZieZo. Er zijn ook middagkaarten, deze kaarten geven u vanaf 13.00 uur toegang tot de beurs.

Logo ZieZo Beurs