menu Sluit het hoofdmenu

Bartiméus geeft voorlichtingsmiddag in Elburg

vindt plaats op: 
woensdag 24 oktober 2018
iPhone en iPad handig in gebruik voor slechtziende mensen

Op woensdagmiddag 24 oktober is er een voorlichtingsmiddag van Bartiméus in buurtcentrum Ouderen Contact Oostendorp in Elburg. Belangstellenden kunnen kennismaken met Bartiméus en horen wat er mogelijk is op het gebied van revalidatie voor een zo zelfstandig mogelijk leven met een visuele beperking.

Samen kijken naar beste vorm van ondersteuning

In alles wat we doen, willen we als expertise-organisatie een betekenisvolle bijdrage leveren. Ondersteuning die niet alleen (praktische) oplossingen biedt, maar er echt toe doet en de ontvanger raakt. Zo kunnen we bijdragen aan goed leven, leren en werken voor alle mensen met een visuele beperking. Met een passend aanbod voor hen en voor de mensen die professioneel of persoonlijk bij hen betrokken zijn.

Gerda van Dokkumburg, professional van Bartiméus, start de voorlichtingsmiddag met algemene informatie over Bartiméus.

Slimme technologie

Informatie over slimme technologie wordt gegeven door Eric van Heuvelen, onze computertoegankelijkheidsadviseur. Daarnaast heeft Eric veel expertise op het gebied van hulpmiddelen, waaronder het gebruik en de inzet van iPad, iPhone en de toegankelijkheid hiervan.

Het programma start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Aanmelden voor deze middag is niet nodig.

Programma

  • Vanaf 14.00 uur inloop met koffie/thee;
  • 14.30 - 14.45 uur: Opening voorlichtingsmiddag;
  • 14.45 - 15.30 uur: 1e deel: presentatie door Gerda van Dokkumburg; kennismaking met Bartiméus, de vele mogelijkheden van revalidatie én het leven kunnen blijven leiden wat bij u past;
  • 15.30 - 15.45 uur: pauze met koffie/thee;
  • 15.45 - 16.25 uur: 2e deel: presentatie door Eric van Heuvelen, informatie over computer(aanpassingen)en trainingen, tablets en smarthphone, innovaties en mogelijkheden;
  • +\- 16.30 uur: afsluiting.

Locatie

Buurtcentrum Ouderen contact Oostendorp, Zuiderzeestraatweg oost 32 (8081 LD) in Elburg.

Meer informatie over deze voorlichtingsmiddag kunt u verkrijgen via Bartiméusmedewerker, Gerda van Dokkumburg, mobiel 06 - 43 87 43 44.