menu Sluit het hoofdmenu

60ste NVAB Congres en ...Bartiméus is erbij!

vindt plaats op: 
donderdag 18 juni 2015

Op donderdag 18 en vrijdag 19 juni organiseert de NVAB voor de zestigste keer haar jaarlijkse congres: de Bedrijfsgeneeskundige Dagen (BG-dagen). Bartiméus/Werkpad staat ook in het jubileumprogramma en geeft op donderdag 18 juni een workshop ‘Sociaal emotionele impact van een visuele beperking in betaald werk’.

Logo nvabOnze arbeidspsycholoog NIP, Erna Luttik, deelt deze dag haar kennis op het gebied van sociaal emotionele impact, omgaan met burn-out bij visueel beperkte werknemers met bedrijfsartsen. Hiermee krijgen de professionals inzicht in het voorkomen van uitval op het werk door slimmer werken en het (her)kennen van werkstressoren en energiebronnen. Dit inzicht kan een belangrijke positieve bijdrage leveren aan het herkennen van klachten en het vergroten van duurzame inzetbaarheid van mensen met een visuele beperking in regulier werk.

Ervaren en bewustworden
Tijdens de interactieve Bartiméus/Werkpad workshop m.m.v. Bartiméus medewerker Yvonne Vrijhof is er ruimte om door middel van simulatie tijdelijk te ervaren hoe het is om slechter of niet te kunnen zien en daardoor andere zintuigen beter te leren gebruiken.

Het gehele BG-programma kunt u lezen via de website van nvab.nl.