menu Sluit het hoofdmenu

Adres en route naar Bartiméus in Ermelo

Adres Voorzijde Bartiméus gebouw in Ermelo

Postadres
Postbus 14
3850 AA Ermelo

Bezoekadres
Putterweg 140
3851 VG Ermelo
0341 - 49 84 98
Fax: 0341 - 49 85 10

Openingstijden

Op afspraak en op dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur.

Route

Eigen vervoer

Vanaf Amsterdam en Utrecht
Bij klaverblad Hoevelaken, A28 richting Zwolle. Afrit 9 (Nijkerk/Putten). Einde afrit rechts, richting Nijkerk. Einde van de weg bij rotonde links, richting Ermelo/Putten (circa 13 km). Na Putten, voorbij het tankstation, begint de Putterweg. Na circa 2 km (vóór bebouwde kom Ermelo!) gaat u linksaf: dit is de hoofdingang van Bartiméus.

Vanaf Zwolle
A28 volgen tot afrit 12 Harderwijk West/Ermelo. Einde afrit links, richting Ermelo (circa 4 km). Na vijf rotondes volgt u de Putterweg en voorbij het bord 'bebouwde kom Ermelo' gaat u rechtsaf: dit is de hoofdingang Bartiméus.

Vanaf Flevoland
Richting Harderwijk. Bij Harderwijk wegwijzers Ermelo volgen. Na vier rotondes volgt u de Putterweg en voorbij het laatste bord 'bebouwde kom Ermelo' gaat u rechtsaf: dit is de hoofdingang van Bartiméus.

Vanaf Apeldoorn
A1, richting Amersfoort. Afrit Kootwijk/Harderwijk. Richting Harderwijk tot afslag Ermelo. Bij de volgende rotonde rechtdoor en bij de rotonde in Ermelo linksaf, richting Putten. Na de volgende rotonde en voorbij het bord 'bebouwde kom Ermelo' gaat u rechtsaf: dit is de hoofdingang van Bartiméus.

Vanaf Arnhem
Via Apeldoorn (zie boven) of via Ede/Barneveld. Na Barneveld richting Putten. Nabij Putten wegwijzers Ermelo volgen. Na Putten, voorbij het tankstation, begint de Putterweg. Na circa 2 km gaat u linksaf: dit is de hoofdingang van Bartiméus.

Parkeren auto

Wanneer de parkeerplaats aan de voorzijde vol is, verwijzen wij u naar de achterzijde van het gebouw - ingang Proson. U rijdt hiervoor het terrein over richting het Henriëtte van Heemstrahuis. U verlaat linksaf het terrein en gaat aan het einde van de weg opnieuw linksaf. U bevindt zich nu op de Paul Krügerweg. U volgt deze weg tot u aan uw linkerhand het bord Proson tegenkomt. Hier kunt u parkeren. Ook aan deze zijde is een entree.  

Openbaar vervoer

Ermelo ligt aan de spoorlijn Utrecht - Amersfoort – Zwolle v.v.
De stoptrein heeft op werkdagen een halfuursdienst in beide richtingen. Vanaf het Station Ermelo is er géén rechtstreekse busverbinding naar Bartiméus. De wandeling van het station naar Bartiméus duurt ongeveer 25 minuten. Het is mogelijk een regiotaxi te bestellen. Deze moet minimaal 30 minuten van te voren gebeld worden, maar kan ook al een paar dagen van te voren besproken worden. Het telefoonnummer is T 0900 – 0276. 

De bushalte aan de Putterweg wordt wel aangedaan door de volgende busdiensten: 

  • 101 Amersfoort – Harderwijk en Harderwijk – Amersfoort (Veolia)
  • 105s Arnhem – Harderwijk en Harderwijk – Arnhem (Veolia) 

U kunt het gebouw van Bartiméus vanaf de bushalte aan de Putterweg gemakkelijk bereiken: 

  • Wanneer u vanuit de richting Putten komt stapt u uit de bus, neemt u rechts de trap naar de voetgangerstunnel. In de tunnel gaat u na plm. 15 meter rechtsaf de trap op. U komt dan bij de bushalte aan de overkant van de Putterweg uit. Achter de bushalte loopt het fietspad dat aan de Putterweg ligt. U loopt over het fietspad in die richting zodat de autoweg aan uw rechterhand ligt. 
  • Wanneer u uit de richting Harderwijk komt loopt achter de bushalte het fietspad dat aan de Putterweg ligt. U loopt over het fietspad in die richting zodat de autoweg aan uw rechterhand ligt. 
    Blijft u aan de linkerkant van het fietspad lopen i.v.m. uw veiligheid. Na ongeveer 500 meter krijgt u links de hoofdingang van Bartiméus.

Vanaf de hoofdingang van het terrein gaat u na plm. 25 meter linksaf. Voor voetgangers is er een wandelpad dat naar het hoofdgebouw leidt. Voor automobilisten zijn er parkeerplaatsen. Daarna kunt u ook het wandelpad nemen naar het hoofdgebouw. 

Kijk voor precieze vertrek- en aankomsttijden op www.9292ov.nl of bel met openbaar vervoer reisinformatie: 0900 - 9292 (bijzonder gesprekstarief). 
Reisassistentie bij openbaar vervoer is te regelen via 030-2357822 of (in combinatie met een Valys-taxi) via 0900 - 9630 en www.valys.nl.

Voor meer informatie kunt u ons ook bellen naar telefoonnummer 088 - 88 99 888.