Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wie kan je doorverwijzen naar Bartiméus

Bartiméus biedt oogheelkundige diagnostiek en advies en begeleiding bij leven met een visuele beperking. Ook bieden wij aangepaste woningen, helpen wij bij het zoeken en behouden van werk en bieden wij gespecialiseerd onderwijs. Afhankelijk van welke zorg u bij ons wilt afnemen hebben wij een verwijzing nodig. Dit heeft ook te maken met een eventuele vergoeding vanuit bijvoorbeeld uw zorgverzekering.

Diagnostisch onderzoek

Bartiméus biedt oogheelkundige diagnostiek en advies en begeleiding bij leven met een visuele beperking. Ook bieden wij aangepaste woningen, helpen wij bij het zoeken en behouden van werk en bieden wij gespecialiseerd onderwijs. Afhankelijk van welke zorg je bij ons wilt afnemen hebben wij een verwijzing nodig. Dit heeft ook te maken met een eventuele vergoeding vanuit bijvoorbeeld de zorgverzekering.

Advies en begeleiding

Wanneer het gaat om revalidatie, leren omgaan met een visuele beperking en de inzet van hulpmiddelen dan vragen wij om een verwijsbrief van een medisch specialist zoals een oogarts, revalidatiearts of neuroloog. Ben je al bekend bij Bartiméus door eerdere revalidatie? Dan kan ook de huisarts een verwijsbrief voor je opstellen. Wanneer het gaat om ambulante woonbegeleiding (Specialistische Begeleiding) of Dagbesteding dan geeft de WMO afdeling van de gemeente hiervoor een beschikking af. 

Wonen of logeren bij Bartiméus

Wil je meer weten over wonen of logeren bij Bartiméus? Dan vragen wij om contact met ons op te nemen. Wij zorgen dan dat een maatschappelijk werker je alles kan vertellen over wonen bij Bartiméus en wat hiervoor de voorwaarden zijn.  

Vragen over werk

Wij adviseren scholieren en werknemers op het gebied van werken met een visuele beperking. Dit kan bijvoorbeeld gaan om re-integratie, werkplekaanpassingen, omgaan met verminderde belastbaarheid. In veel gevallen is de werkgever betrokken maar soms ook het UWV of de  bedrijfsarts. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen en welke stappen je het beste kunt zetten? Neem dan contact op met Bartiméus in Ermelo op telefoonnummer 0341- 498 500 of mail naar sterkinwerk@bartimeus.nl

Onderwijs

Wil je meer weten over speciaal onderwijs van Bartiméus of over ambulante begeleiding op een reguliere school? Wanneer een kind met een visuele beperking niet meer goed kan leren door deze visuele beperking dan kan er onderwijs of begeleiding door Bartiméus plaatsvinden. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag wat in jouw situatie mogelijk is en wat eventuele voorwaarden zijn. 

Contact

Meer weten over aanmelden? Neem contact met ons op.

Doorverwijzen als professional

Ben je een professional en wil je weten hoe je iemand doorverwijst naar Bartiméus?

Doorverwijzen voor professionals