menu Sluit het hoofdmenu

Eropuit: alles rondom mobiliteit in Bartiméusstand op ZieZo

vindt plaats op: 
vrijdag 15 maart 2019

Vanuit Bartiméus geven wij u graag slimme tips waarmee u er én goed uitziet én waarmee u zelfstandig op pad kunt gaan. Onze insteek: samen zoeken naar de beste oplossing voor een zo onafhankelijk mogelijk leven. Kom daarom naar onze stands (nr. 8 en 10) tijdens de ZieZo-beurs op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart en laat u inspireren en informeren. Bartiméus heeft voor iedereen een interessant programma samengesteld!

Deze gezellige consumentenbeurs in de Jaarbeurs Utrecht staat garant voor de nieuwste gadgets, boeiende presentaties en praktijkgerichte workshops.

frank100% leven

U wilt het maximale uit het leven halen. En dat geldt vast en zeker ook voor uw mobiliteit. Bartiméus kan u hierbij ondersteunen, zodat u zelf de regie houdt. Door slimme tips, adviezen en hulpmiddelen die u zelf kunt toepassen. Wij zijn er voor u, zodat u een zo zelfstandig mogelijk en mooi leven kunt leiden met verminderd of geen zicht. Laat u bijpraten in onze Bartiméusstand, wij staan voor ú klaar!

Inspirerende workshops

In onze workshops bieden we inspirerende tips en ideeën om zelfstandig op pad te gaan.  

Workshop 1: 'Praktische tips voor een dagje uit' door Steven Dekker (mobiliteitsinstructeur)
Een dagje uit lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor wie weinig of niets ziet, kan dit knap lastig zijn. Desondanks zijn er toch een hoop mogelijkheden die het makkelijker kunnen maken om ook met een visuele beperking een dagje uit te gaan. Luister mee naar praktische tips, algemene informatie en het laatste nieuws over digitale mogelijkheden voor dit onderwerp.

Vrijdag en zaterdag van 11 tot 11.45 uur in Zaal: 219, 2e etage.
Bekijk ook eens  bartimeus.nl/oogverblindendmooi. En lees hoe je vol vertrouwen zelf je kleding, styling en make-up kunt verzorgen. Boordevol praktische tips en video's met voorbeelden.

virtuele geleidelijn appWorkshop 2: 'Doe mee met nieuwe innovaties' door Paul de Nooij (projectleider innovatie)
Bartiméus onderzoekt voortdurend welke technologische mogelijkheden er zijn voor mensen met een visuele beperking. We creëren voor u oplossingen waarmee u mobiel kunt blijven en uw zelfstandigheid kunt vergroten. Denk aan een app - zodat u onafhankelijk uw weg kunt vinden in een onbekend gebouw - als de Virtuele Geleidelijn. Of de conversational interface: een manier om met uw stem apparaten te bedienen én zelfs een antwoord terug te krijgen. In deze workshop maakt u hiermee kennis en kunt u laten weten op welke innovatie u eigenlijk zit te wachten. En u kunt zichzelf ook opgeven als testpersoon voor nieuwe uitvindingen.

Vrijdag en zaterdag van 12 tot 12.45 uur in Zaal: 219, 2e etage.

Stem en win!

Welke project spreekt u het meeste aan? Kom naar onze stand om uw stem uit te brengen en maak kans op een Oogverblindend Mooi stylingadvies voor twee of een Diner in het Donker voor twee in restaurant Oud London!

Doofblindheid; stand DB-connect

DB-connect staat ook op de ZieZo-beurs. DB-connect is het landelijke informatiepunt voor vragen over beperkt zijn in horen én zien (doofblindheid). In de stand bieden we verschillende activiteiten.

Als je beperkt bent in horen én zien neem je vaak anders waar. Met DB-connect gaan we hierop in met workshops en presentaties op de stand. Belangstellenden kunnen ook terecht voor informatie over tactiele werkvormen, kennismaken met Social Haptic Communication en de expositie 'De kunst van zien' bekijken.
DB-connect is een samenwerkingsverband van Bartiméus, GGMD, Kalorama, Kentalis en Koninklijke Visio.

Gratis naar ZieZo

Bezoek aan de ZieZo-beurs is gratis ná registratie op de webpagina gratis toegangskaarten.

De ZieZo-beurs is in de Jaarbeurs Utrecht, locatie Beatrixgebouw. Meer info vindt u op de website www.ziezo.org.

Het gaat niet om hoeveel procent je ziet.
Het gaat om hoeveel procent je leeft!

Meer info over onze nieuwe huisstijl én de slogan 100% leven kunt u lezen op onze site.