menu Sluit het hoofdmenu

Vrije tijd

In Doorn, Zeist en Ermelo is er een zeer actief programma met activiteiten, cursussen, workshops en (thema)evenementen. Per locatie verschillen de activiteiten. De programma’s zijn afgestemd op de mogelijkheden en leeftijden van bewoners en gericht op ontwikkeling, ontspanning en ontmoeting.

Bewoners aan het volksdansen tijdens jaarfeestDoorn

Het Jaarfeest, de barbecue, de Truckersdag en activiteiten rondom kerst zijn jaarlijks terugkerende evenementen in Doorn.
De afdeling Vrije Tijd organiseert ook drie keer per week een Soos en uitstapjes. Het hele jaar door kunnen bewoners deelnemen aan clubs en cursussen met een professionele docent. Denk aan bijvoorbeeld gym, judo, volksdansen, koor en yoga. Ook staan er leuke en educatieve cursussen op het programma zoals de cursus Engels die wordt gegeven door middelbare scholieren. Elke zaterdag van de maand is er een workshop die druk wordt bezocht.

Zeist

Het team Vrije Tijd  in Zeist biedt naschoolse activiteiten aan op woensdagmiddag, denk hierbij aan sport, spel, koken, knutselen. Ook is er dan gelegenheid om onder begeleiding te lunchen. Naast deze activiteiten is er elke week een Soos (vrijdag of woensdag) en op maandagavond kunnen bewoners meedoen met het koor onder professionele begeleiding. Ook organiseert het team regelmatig andere leuke activiteiten op zaterdag, zoals een optreden of een bezoek aan de markt.

Wilt u meer weten over onze activiteiten in Doorn of Zeist? Neem dan contact op met de afdeling Vrije Tijd via telefoonnummer 0343 - 52 66 59 of 0343 - 52 68 09 of per mail vrijetijd@bartimeus.nl. Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina waar we regelmatig foto's van activiteiten plaatsen.

ErmeloMannen aan het dammen in het Henriëtte van Heemstrahuis

In Ermelo bieden we de activiteiten aan in het verzorgingstehuis: Henriëtte van Heemstrahuis. Bewoners kunnen er zelf voor kiezen of zij hier heen gaan; soms komen bewoners alleen voor gezelligheid. Ze doen dan niet actief mee, maar zijn er wel bij. Ook hier is ruimte voor, iedereen is welkom!

Elke doordeweekse ochtend drinken we koffie en lezen we het Henriëtte nieuws voor in onze gezamenlijke ruimte: de Brink. Na de koffie lezen we de krant voor. Dit kunnen bewoners luisteren in de Brink of op hun eigen kamer. Daarnaast is er in de Brink elke middag een leuke activiteit, zoals handwerken/handenarbeid, kegelen, spel- of muziekmiddag. Eens in de maand vieren we de verjaardag van bewoners. Tijdens deze middag luisteren we muziek en praten we met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. En natuurlijk zetten we alle jarigen van die maand in het zonnetje. Ook in de avonden bieden we activiteiten voor onze bewoners. Dit zijn wekelijks of maandelijks terugkerende activiteiten zoals voorleesavonden, zangavonden, muziekavonden of gespreksgroepen.