Listen to this section

Daphne's wens is uitgekomen

11 april 2012

Daphne Sieniek (12) is leerling bij Bartiméus in Lochem en gaf bij Make-A-wish Nederland aan dat het haar allerliefste wens was om mee te zingen en dansen met het Kinderen voor Kinderen Koor. En...haar droom kwam uit. Een privéchauffeur, shoppen, een beautybehandeling, maar het absolute hoogtepunt was meedoen met Kinderen voor Kinderen. Lees het verslag.

Zaterdag om negen uur rijdt er een mooie grote auto de straat in waar Daphne woont in Zutphen. Een privéchauffeur komt Daphne en haar moeder halen voor een bijzonder verrassingsweekend. Daphne had bij Make-A-Wish Nederland kenbaar gemaakt wat haar allerliefste wens was. De vrijwilligers van deze organisatie hebben alles geregeld om deze wens in vervulling te laten gaan. Het gezin valt van de ene verbazing in de andere. Ze gaan shoppen en naar de kapper in Apeldoorn. Daarna gaat de reis naar Noordwijk waar ze verwend worden in Azzurro Beauty. Een strandwandeling in Noordwijk kan natuurlijk niet overgeslagen worden. En na een overnachting in een prachtig hotel neemt de volgende ochtend de spanning weer toe want waar brengt de privéchauffeur ze naartoe? In Amsterdam gaat Daphne haar wens in vervulling wanneer ze mee mag zingen en dansen met het Kinderen voor Kinderen Koor. Ze oefent de nieuwste liedjes mee. Als hoogtepunt mag ze 's avonds met haar moeder de opnamen bijwonen van de finale van het 'Kinderen-voor-Kinderen' songfestival. Deze werd zaterdag 7 april jl. uitgezonden op de televisie. Na afloop van de opname is iedereen er stil van. Wat was het een mooi weekend en wat hebben ze kunnen genieten. Even zonder zorgen!

Dromen komen uit

Make-A-Wish Nederland (voorheen Doe-een-Wens) heeft deze wens kunnen vervullen dankzij vrijwilligers, sponsors en donateurs. Met giften, sponsorgelden en donateurs kunnen allerliefste wensen vervuld worden van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen de kracht om kind te zijn en even geen patiënt. Het verwezenlijken ven een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen. Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 4.000 levensbedreigend zieke kinderen in Nederland hun fantastische wens. De liefste wens van Daphne is vervuld. Zij heeft door dit mooie weekend weer de kracht gekregen om gewoon kind te kunnen zijn. De lach op haar gezicht is onvergetelijk. Het was voor Daphne een weekend waarin ze heeft gemerkt dat dingen mogelijk zijn, die ze niet voor mogelijk had gehouden.

rss icon afbeelding Twitter icoon Facebook icoon LinkedIn icoon
Logo Bartiméus, ga naar de homepage Waarmerk drempelvrij.nl Prioriteit 2; klik voor een reactie.

Bartiméus Infolijn

088 - 88 99 888